Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels

Wat zijn terrazzotegels?

Als je het hebt over terrazzotegels, heb je het waarschijnlijk niet over het type vloer dat is gemaakt van een prachtige natuursteen zoals marmer of graniet. U verwijst waarschijnlijk naar de technische versie van dit type vloerbedekking die speciaal is vervaardigd om bestand te zijn tegen slijtage, vlekken en vervaging. Terrazzo is een soort composietvloerproduct dat is samengesteld uit verschillende soorten materialen, waaronder cement, voegmiddel, epoxyharsen en verschillende soorten additieven die de tegels hun kleur en textuur geven.

Een groot deel van het materiaal in terrazzo bestaat uit cement. De rest bestaat uit verschillende andere ingrediënten, waaronder voegmortel en epoxyharsen. Veel vloerbedekkingsbedrijven gebruiken dit product bij het maken van platen voor binnen, omdat het uitstekende waterafstotende eigenschappen en antislip eigenschappen heeft. Retrotegels. Bovendien is het bestand tegen vlekken en krassen zodat deze niet verwijderd hoeven te worden tijdens het reinigen of repareren. Wat zijn terrazzotegels?

Het is gemakkelijk te zien hoe dit specifieke product bekend werd als terrazzotegels, omdat de meeste ingrediënten erin worden gebruikt om de tegels aan de vloer te hechten. Deze ingrediënten zijn de cement-, voeg- en epoxyharsen. Het cement fungeert als een verbinding tussen de tegels en de voeg. Dit is een zeer sterke hechting omdat de ingrediënten een hoog gehalte aan bindmiddelen bevatten, waardoor vloeistoffen moeilijk in de voeg kunnen doordringen.

Het voegmiddel is een absorberend middel en zal daarom voorkomen dat de vloeistof die normaal op de vloer zou vlekken of krassen zou veroorzaken, het voegmiddel binnendringt en indringt. Epoxyharsen worden gebruikt om het tegeloppervlak te bedekken nadat het cement op zijn plaats is gezet. Wat zijn terrazzotegels?

De reden dat een product terrazzotegels wordt genoemd, is omdat dit specifieke type vloerbedekking een fijne poederachtige afwerking heeft waardoor het lijkt op marmer of steen. Als u uw vloer een traditionele uitstraling wilt geven, dan kunt u voor deze vloerstijl kiezen. Ook als je hardhouten vloeren hebt, is dit een geweldige manier om ze een mooie afwerking te geven zonder dat je veel geld aan de vloer hoeft uit te geven. Wat zijn terrazzotegels?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende vloerstijlen beschikbaar, waaronder populaire keuzes als keramische tegels, linoleum en zelfs vinyl. Een van de meest populaire soorten vloeren van tegenwoordig zijn terrazzotegels. Ze kunnen in een grote verscheidenheid aan kleuren worden gekocht, waaronder zwart, rood, blauw, ivoor, crème, grijs, wit en meer. Vanwege de hoge kwaliteit van deze tegels is het voor veel mensen een populaire vloerkeuze geworden.

Meer informatie op: Retrotegels