Wat u moet vragen bij het krijgen van reparaties voor de auto-carrosserieset

Wat u moet vragen bij het krijgen van reparaties voor de auto-carrosserieset

Het eerste waar u aan denkt, zou zijn om naar schade te zoeken nadat u betrokken bent geweest bij een auto-ongeluk. Reparaties van autocarrosserieën kunnen nodig zijn. Als dat het geval is, is de kans groot dat u zich zorgen maakt over fixes.

Het Automotive Training Center weet dat het belangrijk is om de juiste carrosseriebedrijf te vinden. Een goed gerepareerd voertuig kan ervoor zorgen dat gecertificeerde, competente technici worden vertrouwd. Hier zijn de belangrijkste vragen die u moet stellen wanneer u een carrosserieherstel ontvangt.

Wat zijn uw kwalificaties en expertise op dit moment?

Het is een goed idee om te weten hoe lang ze al actief zijn en wat voor ervaring ze hebben voordat u een autocarrosseriebedrijf vindt. Reparatie vereist ervaring. Vragen of de winkel uw auto gaat repareren, is ook een slim idee. Sommige winkels zijn niet gespecialiseerd in bijvoorbeeld een Europees model zoals een BMW, Porsche of Mercedes-Benz.

Om certificeringen van autofabrikanten en brancheorganisaties te controleren, moet u op zoek gaan naar een betrouwbare carrosseriebedrijf. Gewoonlijk wordt een professionele carrosseriebedrijf geaccrediteerd door het National Institute for Automotive Service Excellence (ASE), samen met de Inter-Industry Auto Collision Repair Conference (I-CAR ®).

Wordt er een huurauto of leenauto aangeboden?

Het kan moeilijk zijn om geen auto te hebben, dus het is absoluut noodzakelijk om een ​​huurauto of een gratis auto te hebben wanneer de uwe ter reparatie aangeboden wordt. Een autoverhuurbedrijf heeft een reeks autoschadeherstelbedrijven die verbonden zijn met hun locatie of in de buurt. Er kan een leenauto of een gratis auto worden verstrekt om te gebruiken bij werkzaamheden aan uw auto door andere autoschadeherstelbedrijven.

Voor een huurcontract onder code 95 cursussen, lees dan zeker de kleine lettertjes. Het is geen slecht idee om met een smartphone foto’s te maken van het voertuig voordat deze de kavel verlaat en wanneer deze wordt ingeleverd. Let ook op de kilometerstand.

Hoe lang duurt de reparatie?

Dit is meestal de belangrijkste vraag die zou worden beantwoord door een autocarrosseriebedrijf. De omvang van de schade aan een auto en de drukte in de winkel hangt er natuurlijk van af. Het kan zeven tot tien dagen duren voor een gemiddelde autoschadeherstel.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de certificeringen en kwalificaties van reparatietechnici, de onderdelenfabrikanten die de winkel gebruikt en hoe deze worden verkregen. Vraag hoe lang het duurt en wat het zal dekken als er een garantie wordt gegeven.

Is de auto overdekt terwijl hij in de garage staat?

Het is de moeite waard om je af te vragen of de autocarrosseriebedrijf dekking biedt voor brand en diefstal. U moet ervoor zorgen dat deze is beveiligd voor het geval uw auto gewond raakt, verloren gaat of wordt gestolen terwijl deze in de winkel staat. Wanneer het voertuig wordt gerepareerd, wilt u misschien toch premies voor autoverzekeringen blijven betalen. Als de auto weer in uw bezit is, wilt u geen vervallen in de autoverzekering zien.

Open de website voor meer informatie over ML Opleidingen en bezoek