Wat is een bulletjournal? Een manier om uw schrijven te ordenen

Wat is een bulletjournal? Een manier om uw schrijven te ordenen

Een nuttige informatie op deze site is veel meer dan alleen een takenlijst; het is een hulpmiddel om succes te behalen en doelen te bereiken op alle gebieden van je leven. Het is een hulpmiddel om het leven te leiden dat je wilt leven, door in een dagboek je weg naar succes te schrijven. Een bullet journal kan een combinatie zijn van een takenlijst, agenda en dagboek. U kunt dagelijkse, wekelijkse en zelfs maandelijkse voortgang naar uw doelen invoeren. Dit is een effectieve methode wanneer u probeert een slechte gewoonte te veranderen, een doel te bereiken of een soort verandering van levensstijl teweeg te brengen. Het is ook erg handig als u meerdere dingen in uw leven probeert te beheren, zoals een carrière, een gezin en een huis, allemaal tegelijk.

Wat is een bulletjournal?

Om je dagboek te organiseren, wil je een notitieboekje gebruiken, niet zomaar een papier, maar een notitieboekje waar je je niet mee zult vervelen, dat niet veel kleur heeft, gemakkelijk is om op te schrijven en de meeste belangrijk, is gemakkelijk op te bergen op een plaats waar het niet verloren gaat of misplaatst wordt. Het is het beste om te beginnen met een klein notitieboekje; een waar je in kunt schrijven en die gemakkelijk in je handtas of aktetas past. Als je je bullet journal gaat gebruiken, zul je merken dat er veel verschillende manieren zijn om dit te doen. U kunt tijdschriften en kranten kopen bij boekhandels en andere winkels die logboekmaterialen verkopen, evenals websites en blogs die zijn gewijd aan het organiseren van het dagelijks schrijven van dagboeken. Sommige mensen gebruiken liever schrijfsoftware zoals Microsoft Word, of sommigen schrijven hun gegevens liever in een gewoon Word-document, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over opmaakfuncties in de software of het uiterlijk van het dagboek verpesten.

Als je graag maandkalenders op je computer of iPod bijhoudt, kan een bullet journal ook goed werken als planner. U kunt uw bullet journal-papier afdrukken en ze digitaal noteren of u kunt ze op indexkaarten plaatsen en in uw tas stoppen. Indexkaarten zijn meestal gemaakt van mooi papier en kunnen worden gelamineerd, wat helpt om te voorkomen dat het papier wordt gesneden of gescheurd, terwijl u uw dagelijkse logboeken en herinneringen gemakkelijker kunt vinden. Als u een indexkaartplanner gebruikt, kunt u ook overwegen om paperclips, elastiekjes, scharen, een rekenmachine of pen en potloden ergens te bewaren waar u gemakkelijk bij kunt, zodat u niets van uw schrijven hoeft te missen.

Voor meer informatie klik je hier: http://mylovelynotebook.nl/