Wat is Diamond Painting? Maak verbluffende diamanten kunstwerken

Wat is Diamond Painting? Maak verbluffende diamanten kunstwerken

Wat is diamant schilderen? Diamant schilderen is eigenlijk een intrigerend nieuw kunstwerk, of liever, een nieuwe hobby, of je zou kunnen zeggen dat het de perfecte mix is van kruissteek en fijne kunst. Bij diamantschilderen plak je eigenlijk kleine diamanten, “kristallen” genaamd, op een speciaal gecodeerde DMC-bedrukte stof om een sprankelend en levendig kristalbeeld te vormen. Dit proces is onlangs een hot item op de markt geworden bij kunstenaars, die nu fotoprints met diamantschilderijen kunnen kopen voor hele goede prijzen.

Maar waarom kiezen juweliers en kunstenaars voor deze techniek als er zoveel andere methoden zijn om een sieraad te versieren met ingebedde edelstenen? Allereerst variëren de kleuren van diamanten enorm, van blauwgroen tot roze, rood, geelbruin, wit of een aantal tinten ertussenin. Het is mogelijk om verschillende effecten te creëren met verschillende edelstenen. Veel hangt af van het soort effect dat u wilt, of het nu is gemaakt met ronde diamanten of vierkante diamanten of iets daartussenin.

Diamond painting foto, in tegenstelling tot kruissteek, kan de juwelier een origineel schilderij maken met de exacte kleuren van de diamanten. Zoals ik hierboven al zei, kan elke individuele steen zijn eigen unieke kleurcode hebben, daarom is schilderen met meerdere diamanten zo uitdagend. De meeste bevinden zich echter binnen negen van elkaar, wat betekent dat het produceren van zulke grote schilderijen mogelijk is. Het enige nadeel van deze techniek is dat één diamant niet precies kan worden gedupliceerd – daarom is het cruciaal om de juiste kleurcodes te kiezen voor de stukken waaraan wordt gewerkt. Er is een beetje een proces bij betrokken, maar het is niet al te moeilijk.

Diamanten zijn het perfecte materiaal om te gebruiken voor kruissteekprojecten of andere projecten voor het maken van kralen. Ze zijn stevig en gaan lang mee, dus ze zijn goed bestand tegen herhaald gebruik. Het is gemakkelijk om meegesleept te worden en hier een gat te gaan boren en daar een gat zonder te beseffen hoe de gaten werkelijk ontstaan. Diamanten zijn echter heel verschillend; Zodra ze zijn geïnstalleerd, moeten ze zorgvuldig worden onderhouden, zodat er geen verdere schade optreedt.

Diamanten zijn een uitstekende keuze voor acrylverf omdat ze zowel sterk als duurzaam zijn. Om uw acrylkunstwerk te beschermen, moet u altijd de juiste acrylverf, penselen en dipsticks gebruiken om uw werk er mooi en verzorgd uit te laten zien. Sommige acrylverf zal uitdrogen en loslaten van het verfoppervlak als deze niet goed wordt aangebracht; andere verven hechten beter als ze eerst worden bevochtigd. Als je een penseel gebruikt om met acrylverf te schilderen, zorg er dan voor dat je de juiste hoeveelheid coating aanbrengt. Als je dat niet doet, zal het schilderij vlekkerig en ongelijk lijken.

Zoals eerder vermeld, worden diamantschilderijen vervaardigd met behulp van de meest geavanceerde methoden. Vroeger maakten kunstenaars deze meesterwerken met behulp van ouderwetse methoden die niet anders waren dan de technologie van vandaag. Tegenwoordig gebruiken kunstenaars de nieuwste harstechnieken om prachtige meesterwerken te creëren. Hars is een superieur medium dat professionele resultaten produceert tegen een fractie van de kosten van olie of aquarel, hoewel dit soort schilderijen nooit zo mooi zal zijn als originele olie- of aquarellen. Als je van het maken van prachtige harsen houdt, zul je de fijne kneepjes van diamantschilderijen zeker waarderen.