Wat is chiptuning?

Wat is chiptuning?

Chiptuning verandert

Wat is chiptuning? Nou, in algemene termen verwijst het naar het afstemmen van de motor van een voertuig en wordt dit gedaan door de elektronische regeleenheden in deze voertuigen te wijzigen.

Dit wordt gedaan door de elektrische kenmerken van het apparaat en de software te wijzigen. Zoals u wellicht vermoedt, heeft een auto met een “schone” chip een schone motor en is hij ook veel gemakkelijker af te stemmen dan een auto met een “vuile” chip – maar waarom doen mensen dit?

Chiptuning verandert of verandert in feite een uitwisbare geheugenchip in de elektronische regeleenheid van een auto of andere auto voor betere prestaties, of het nu gaat om schonere emissies, meer pk’s of betere prestaties op het gebied van brandstofverbruik. Kortom, elke wijziging die door tuning aan de chip wordt aangebracht, kan ervoor zorgen dat de auto sneller rijdt en meer brandstof verbrandt in minder tijd. Als het gaat om het afstemmen van de chip, zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. Je moet ervoor zorgen dat je een chip gebruikt met de meest betrouwbare specificaties en ervoor zorgen dat je alle instructies van het afstemmingsproces volgt.

Als je wilt leren hoe je je auto kunt tunen, moet je een goede gids (boek, gids of gidsen) aanschaffen om je bij het hele proces te helpen. Daarna heb je een expert nodig die alle trucjes kent om je auto te tunen zonder hem te verpesten of hem te beschadigen, want dat is het laatste dat je wilt laten gebeuren. Als je het goed doet, zul je merken dat het veel gemakkelijker is om je auto af te stemmen dan je dacht dat hij zou zijn.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl