Reiniging met desinfecterende doekjes

Reiniging met desinfecterende doekjes

Door het gebruik van hoogwaardige desinfectiedoekjes op het oppervlak van uw keuken na de bereiding van pluimvee, kunnen consumenten de kans op campylobacter-infectie aanzienlijk verkleinen. De resultaten waren een significante afname van zowel het aantal infecties door Campylobacter coli (veroorzaakt door de bacterie Campylococcus aureus) als door Campylobacter jejunum (veroorzaakt door de bacterie E. coli). Een tweede studie wees uit dat het gebruik van de doekjes op deze manier leidde tot een aanzienlijke afname van het aantal infecties door S. aureus, en deze bevindingen komen overeen met eerder onderzoek door de FDA.

Veel mensen denken ten onrechte dat het wassen van hun keukenoppervlakken ze alleen reinigt, maar dat is niet het geval. Het is belangrijk om te beseffen dat bij het desinfecteren van oppervlakken die vaak worden blootgesteld aan bacteriën, er geen garantie is dat de oppervlakken niet opnieuw worden geïnfecteerd door bacteriën, of dat er geen nieuwe bacteriën zullen ontstaan ​​die een nieuwe uitbraak van infecties veroorzaken. Daarom is het noodzakelijk om een ​​desinfecterend middel op het keukenoppervlak te houden om een ​​gezonde omgeving te behouden en herinfectie te voorkomen. Bovendien is aangetoond dat hoge niveaus van ontsmettingsmiddelen het aantal bacteriën verminderen dat op kookoppervlakken en andere oppervlakken in keukens wordt uitgescheiden.

De FDA raadt aan om keukenoppervlakken minstens twee keer per dag te wassen met een goedgekeurd ontsmettingsmiddel. De eerste stap bij het wassen van uw keukenoppervlakken is om het gebied grondig te stofzuigen en al het vuil en puin te verwijderen. Spoel na het stofzuigen af ​​met warm zeepsop en gebruik een mild afwasmiddel zoals Dawn of Lysol. Droog vervolgens door de oppervlakken in de vaatwasser te plaatsen en minimaal een kwartier te laten drogen voordat u ze opnieuw gebruikt.

Na het wassen van de keukenoppervlakken met bovengenoemde ontsmettingsmiddelen, moeten ze worden gereinigd met een ontsmettingsmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van keukenoppervlakken. Deze producten zijn online te koop en in speciaalzaken met reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor keukenoppervlakken.

Antibacteriële doekjes die beschikbaar zijn voor gebruik in de Verenigde Staten, in vloeibare of droge vorm, kunnen ook worden gebruikt om oppervlakken te wassen die vaak door kinderen worden gebruikt. Als het gezicht van een kind vaak in direct contact komt met rauw voedsel, zoals aan een familietafel, kan het kind bovendien een wegwerpbaar plastic washandje of -doekje voor het gezicht krijgen met aan één kant een antibacterieel middel en een niet- schurend aan de andere kant.

Wegwerpdoekjes of katoenen luiers worden soms gebruikt door kleine kinderen die vaak last hebben van luieruitslag of andere problemen die optreden door vuile luiers. Deze doekjes moeten na elk gebruik worden gewassen of afgeveegd. Desinfecterende doekjes zijn verkrijgbaar in winkels of online winkels voor gebruik op dit soort oppervlakken en kunnen worden gemaakt van hypoallergeen katoen dat geen huidirritatie toelaat. Om de blootstelling aan bacteriën te verminderen en toch een goede hygiëne te behouden, moeten wegwerpdoekjes altijd onmiddellijk na gebruik worden vervangen.

Klik hier voor meer informatie  billendoekjestest