Portugese tegels – Wat zijn de voordelen van Portugese vloertegels?

Portugese tegels – Wat zijn de voordelen van Portugese vloertegels?

Er kan een scala aan verschillende materialen en technieken worden gebruikt om mooie en duurzame producten te maken, maar er is maar één materiaal waarin de Portugese tegels de afgelopen jaren consequent kwaliteitsproducten hebben geproduceerd, en dat is dat van marmer. Het is het meest veelzijdige materiaal om te gebruiken bij het maken van vloeren en wand- en plafondtegels en is blijven evolueren sinds het voor het eerst als vloerbedekking werd gebruikt in de 15e eeuw.

De Portugese tegels zijn gebaseerd op een uniek proces waarbij individuele tegels worden gecombineerd met een combinatie van keramische, cementachtige harsen. Afgeleid van het Latijnse woord “Zellige”, wat “gepolijste witte steen” betekent, is de term “Portugese tegels” afgeleid van de onmiskenbare Arabische wortels van de traditionele Portugese tegelkunst; geometrische, in elkaar grijpende of bloemmotieven die lijken op de klassieke Romeinse mozaïeken. Tegenwoordig gebruiken moderne kunstenaars dezelfde unieke processen om producten te maken, zoals Braziliaanse marmeren vloertegels en Braziliaanse marmeren mozaïektegels.

De beste kwaliteit van de Portugese tegels is te danken aan de hoogglans gepolijste oppervlakken die ontstaan ​​door het gebruik van hoogwaardige klei. Andere methoden om het oppervlak van de tegels te produceren zijn onder meer het gebruik van de techniek die slipcoating wordt genoemd, waarbij de kleilaag op het oppervlak van de vloer wordt geleid en vervolgens volledig wordt gedroogd. Deze methode is erg tijdrovend maar levert een hoogglans gepolijst oppervlak op. Een andere techniek die “pleisterwerk” wordt genoemd, maakt gebruik van een alkalische oplossing, die wordt gecombineerd met een gipsachtige substantie, die vervolgens op de hele vloer van de kamer of het huis van toepassing is. Het duurt een aantal uren om dit proces te voltooien, hoewel het eindresultaat een verbluffende afwerking is, die zeer duurzaam is.

De natuurlijke kleuren van de Portugese tegels zijn bruin, zwart, grijs, wit, blauw, groen en rood, waardoor ze ideaal zijn voor alle stijlen van huizen. Elke tegel wordt vervolgens met de hand beschilderd met een speciale verf die de vloer zijn kenmerkende textuur geeft. Veel van deze tegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten om ervoor te zorgen dat ze perfect in uw huis passen.

De meest populaire tegels die door het Portugese bedrijf worden geproduceerd, zijn onder meer: ​​de marmeren vloertegels, die zeer populair zijn in de Verenigde Staten van Amerika en vaak worden gebruikt voor badkamers en keukens. Daarnaast worden de Portugese tegels gebruikt om tegelwerkbladen te creëren in zowel keuken- als badkamermuren. en plafonds.

Er is ook een grote verscheidenheid aan andere vloerproducten, zoals platen, waaruit u kunt kiezen, waaronder keramische tegels, die worden gebruikt om de vloeren in openbare en particuliere gebouwen te maken; marmeren platen die ideaal zijn voor huishoudelijke en commerciële eigendommen. Leisteentegels, ook wel keramische tegels genoemd, zijn zeer duurzaam en buitengewoon aantrekkelijk en vormen een zeer goede vloer voor badkamers; platen gemaakt van graniet en leisteen zijn ook erg populair en zijn ook zeer betaalbaar, vooral in vergelijking met andere materialen. Keramische tegels zijn perfect voor aanrechtbladen in de badkamer, douchewanden en baden, omdat ze zeer eenvoudig te installeren en schoon te maken zijn. hier portugese tegels