Over Labradoodle-puppy

Over Labradoodle-puppy

Een Labrador Retriever is een zeer intelligent hondenras en veel Labradoodles zijn ook uitstekende retrievers. Het is echter belangrijk om iets over Labradoodles te weten voordat u besluit een hond uit een dierenasiel te adopteren. Veel mensen die erover nadenken om een ​​lab uit een opvangcentrum te adopteren, weten niet dat Labradoodles eigenlijk helemaal geen rashonden zijn. Het zijn kruisingen tussen twee verschillende hondenrassen.

Een Labradoodle is in feite een gekruiste hond die oorspronkelijk werd gefokt door de Labrador Retriever te kruisen met de Miniatuur-, Standaard-, Speelgoed- of Standaardpoedel. Het woord verscheen voor het eerst in 1955 en was aanvankelijk niet populair. De American Kennel Club somt de volgende variaties van de Labradoodle op, evenals de bijbehorende AKC-rasaanduiding. Dit zijn: het Irish Lab, het Russian Lab, de Yorkshire Labradoodle, de Yorkshire Terrier, de Boston Terrier, de Teckel en de Amerikaanse Foxhound, de Australian Shepherds, de German Shepherd en de Cairn Terrier.

De Labradoodle heeft veel voordelen ten opzichte van raszuivere dieren. Omdat Labradoodles kruisingen zijn tussen twee verschillende hondenrassen, hebben ze een grotere kans om gezondheidsproblemen en eigenschappen van hun ouders te erven. Maar in tegenstelling tot raszuivere dieren, zijn Labradoodles meer geneigd om te worden gefokt met honden van het showtype. Dit resulteert erin dat de Labradoodle gevoeliger is voor enkele veelvoorkomende persoonlijkheidsdefecten en gedragsproblemen van honden, zoals graven, kauwen en agressieve neigingen.

Hoewel het de kleinste van de hondenfamilie is, heeft een Labrador Retriever-puppy veel aandacht en beweging nodig. Ze brengen graag een groot deel van hun tijd door met slapen, en als ze de kans krijgen, zullen ze dat in je bed doen. Labradoodles zijn buitengewoon intelligent, maar ze kunnen zich snel vervelen als ze aan hun lot worden overgelaten, dus je kunt overwegen ze elke dag mee uit te wandelen. Zorg er bij het trainen voor dat je goed gedrag beloont en goed gedrag prijzen als je het opmerkt! Ze kunnen erg eigenwijs worden als u niet de juiste technieken gebruikt, dus vergeet niet consequent te zijn. en aanhoudend.

Labradoodles zijn erg aanhankelijk en houden van hun menselijke metgezellen. Ze houden ervan om mee te spelen en om van te houden. Ze brengen graag tijd door met mensen en kunnen vaak goed overweg met andere soorten huisdieren. Het kunnen ook goede waakhonden zijn, hoewel ze nooit gewend mogen zijn om in de buurt van grote dieren te zijn. Als je overweegt om een ​​Labradoodle-puppy te krijgen, zorg er dan voor dat ze eerst zindelijk zijn.

Dus als u erover nadenkt om een ​​Labradoodle-puppy te krijgen, houd dan rekening met enkele dingen die u moet overwegen voordat u er een koopt. U zult merken dat er veel opties zijn, dus u moet zeker rondkijken en de verschillende beschikbare typen vergelijken. Doe ook wat onderzoek op internet om te zien wat anderen van dit type hond vinden. Dit hondenras is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus u kunt ervoor zorgen dat u de juiste krijgt. De meest voorkomende kleuren die mensen kiezen, zijn zwart en wit, of zwart met witte aftekeningen.

Klik hier voor meer informatie Labradoodle puppy