Kindertheater groeit

Kindertheater groeit

Kindertheater is een van de meest populaire vormen van amusement voor mensen van alle leeftijden. Het is te vinden in de meeste grote steden in de Verenigde Staten, van Los Angeles tot Seattle tot San Francisco. Kindertheaters / toneelstukken zijn geëvolueerd sinds hun conceptie. In het begin van de 20e eeuw bestonden de toneelstukken voor kinderen uit eenvoudige verhalen voor kinderen om op te zingen en te dansen, zonder andere op volwassenen gerichte componenten. Het kindertheater van tegenwoordig bevat complexe, verhalende toneelstukken, met goed ontwikkelde personages en vaak zeer complexe thema’s, waarvan er vele door de regisseur of de toneelschrijver in het verhaal zijn verweven.

Hoewel de meeste mensen bekend zijn met de typische kindertheatershows van onze generatie – Assepoester, Dora, Looney Tunes, enzovoort – zijn er door de jaren heen talloze succesvolle spin-offs en parallelle creaties geweest. Een van de meest innovatieve hiervan was de productie van The Lion King, die vier Academy Awards won en twee weken op rij de nummer één film werd. Professionele theatergezelschappen hebben dit formaat overgenomen en uitgebreid met rapmuziek, dansnummers, fantasie-elementen en meer. Het kindertheater van tegenwoordig is erg fantasierijk en leerzaam geworden. In feite is kindertheater zelfs afgestapt van het primaire doel dat het oorspronkelijk had, namelijk kinderen een uitlaatklep voor amusement en plezier te bieden.

Veel professionele kindertheater zoals Vrolijk Theater hebben films gemaakt of televisieshows geproduceerd die gericht zijn op kinderen en gezinnen. Disneys-films zijn speciaal op deze markt gericht, omdat ze erom bekend staan kinderen en gezinnen te laten zien in hun eigen avonturen en omgevingen. Andere Hollywood-blockbusters zijn ook geschikt voor live theaterbezoek door kinderen. De populaire geanimeerde Disney-films Cars en Wreck-It Ralph zijn ook populaire keuzes gebleken.

Professionele gezelschappen die kindertheaters produceren, beseffen ook dat het medium niet alleen voor jongeren is weggelegd. Volwassenen en oudere generaties genieten ook van live theater. Enkele van de bekendste namen in live theater zijn Disney en Broadway. De eerste is populair en succesvol gebleken voor zowel kinderen en jongeren als volwassenen, terwijl de laatste enkele van de beste muzikale acts uit de geschiedenis heeft laten zien, zoals Hairspray en Cats!

Een van de meest voorkomende redenen dat het theaterbezoek van kinderen toeneemt, is de toenemende aandacht voor kinderamusement. Vroeger werd kindertheater vaak beschouwd als een noviteitenact, alleen bedoeld voor tieners en kinderen. Er is echter ook een nieuw gezicht van theaterbezoek in het leven van mensen van middelbare leeftijd en ouderen. Live theater wordt nu een erg populaire manier om alle leeftijdsgroepen te vermaken, van kleine kinderen tot ouderen. Hoewel veel van de nieuwere shows gericht zijn op jonge mensen en tieners, zijn er elk jaar meer op volwassenen gerichte shows beschikbaar.

Een andere reden dat kindertheater groeit, is de toename van kwaliteitsshows die worden opgevoerd door nieuwe toneelstukken en gezelschappen. De heropleving van The Lion King door Disney heeft bijvoorbeeld een groot aantal volwassenen naar de shows getrokken, evenals veel kindertheaterliefhebbers. Dit soort show heeft een grote verscheidenheid aan verschillende soorten personages, waardoor volwassenen iets krijgen waarmee ze contact kunnen maken en kinderen iets waar ze van kunnen genieten. Het publiek zal plezier beleven aan het zien van de acteurs die zingen en spelen op het podium, wat een van de belangrijkste redenen is waarom de show populair blijft. Er zijn veel andere kwaliteitsshows die u misschien wilt dat uw kinderen zien.

Kijk voor meer informatie op http://www.vrolijktheater.nl/