Hoeveel is mijn huis waard – waarom het zo belangrijk is om deze informatie te kennen voordat uw huis wordt gewaardeerd

Hoeveel is mijn huis waard – waarom het zo belangrijk is om deze informatie te kennen voordat uw huis wordt gewaardeerd

In mijn vorige artikelen heb ik verschillende redenen besproken waarom het belangrijk is om uw huis te laten taxeren tegen een taxatie- of REO-prijs (onroerend goed).

Dit proces is niet alleen voor financiële doeleinden, maar ook om ervoor te zorgen dat u de juiste marktwaarde voor uw huis ontvangt. Met de komst van internet gebruiken meer mensen nu woningtaxatiediensten om hen te helpen de waarde van hun huis te bepalen. Gratis online woningtaxatiecheckers zijn een efficiënte, snelle manier om een nauwkeurige, actuele waardebepaling voor uw huis te verkrijgen. Uw gratis online schatting van de woningwaarde wordt berekend op basis van verschillende overwegingen en elke dag aangepast op basis van recente verkopen van onroerend goed in de buurt van uw huis.

De reden dat u een professionele makelaar moet inschakelen voor uw woningtaxatie is simpel; uw makelaar kent de actuele marktwaarde van uw woning en kan voor u het beste een eerlijke schatting maken waarmee u kunt leven. Als je het echter zelf wilt doen, heb ik goed nieuws voor je. Er zijn veel websites en online tools beschikbaar om u te helpen bij het berekenen van uw huiswaarde. U kunt een van deze tools gemakkelijk gebruiken om een idee te krijgen van de werkelijke waarde van uw huis en erachter te komen of u er te veel of te weinig voor betaalt.

Als u een taxateur gebruikt om uw huis te taxeren, krijgt u er misschien niet het hoogste bedrag in dollars voor omdat een taxateur zijn cijfers meestal baseert op marktgegevens van de afgelopen jaren. De marktprijzen voor huizen zijn de laatste tijd in de meeste gebieden gedaald, wat nog een reden is waarom een taxateur uw onroerend goed onderwaardeert. Een goede makelaar daarentegen kan u zonder problemen het hoogste bedrag in dollars voor uw huis bezorgen. Wanneer u een taxateur gebruikt, houden deze ook rekening met de grootte van uw huis, de staat, locatie en upgrades van uw kant. Bovendien neemt een agent ook al het benodigde papierwerk mee, zoals beoordeling en verkoopovereenkomst. Als u besluit een taxateur in te schakelen, maak dan zo snel mogelijk een afspraak zodat u deze snel en goed kunt doen.

Een makelaar in onroerend goed heeft toegang tot deals van hoge dollars voor huizen te koop.

Het grootste probleem dat een agent echter zal tegenkomen, is ze te pakken te krijgen. Makelaars in onroerend goed werken erg hard om nieuwe klanten te werven en ze hebben niet altijd de tijd om huizen op te nemen. Mocht u toch besluiten voor een woningtaxatie te gaan, maak dan meteen een afspraak met een taxateur. Op deze manier krijgt u de taxatie snel gedaan en kunt u daadwerkelijk op zoek gaan naar een koper voor uw woning.

Hoeveel is mijn huis waard, is een belangrijke vraag voor elke makelaar die geïnteresseerd is in het verkopen van een huis. U zult misschien verbaasd zijn over enkele van de antwoorden die u van makelaars krijgt. In feite zijn de antwoorden die ze u geven vaak heel anders dan de antwoorden die mensen geven wanneer ze vragen hoeveel een huis waard is. Als je zeker weet hoeveel iets waard is voordat je het vraagt, dan weet je wat je moet vragen als je makelaars vraagt naar de waarde van een woning.

Een goede makelaar kan u ook de juiste waarde van een woning geven op basis van recente verkopen in uw regio. Als u niet over deze informatie beschikt, wordt u ten zeerste aangeraden contact op te nemen met een taxateur en de nummers van hem op te halen. Weten hoeveel iets waard is, kan een grote invloed hebben op uw beslissing om wel of niet te kopen. Zorg ervoor dat u weet hoe u een woningtaxatie moet lezen om een weloverwogen beslissing te nemen.

 

 

 

Lees meer op deze webpagina: Hoekstra & van Eck