Hoe u een domeinnaam kiest

Hoe u een domeinnaam kiest

Een domeinnaam is een unieke identificatiestring die is toegewezen aan een specifiek webdomein, regio of territorium, waarmee internetprotocoladressen of IP-adressen kunnen worden gekoppeld. Domeinnamen worden over het algemeen gebruikt voor webgebaseerde applicaties en in veel andere netwerkcontexten. Met name domeinnamen worden vaak geassocieerd met websites en worden TLD-namen (topleveldomeinen) of DNS (domeinnaamservers) genoemd.

Domeinnamen identificeren ook specifieke informatie op internet, zoals een website, de auteur of ontwikkelaars, de softwareapplicatie en de serviceproviders. Het is mogelijk om de spelling of extensie van een domeinnaam te wijzigen, dus het mag niet worden opgevat als een persoonlijke garantie om dit te doen. Een site wordt normaal gesproken geregistreerd met een domeinnaam check wanneer een webmaster zijn site toegankelijk wil maken op internet en hij er in de toekomst geen last meer van wil hebben.

Registrars

Domeinnamen kunnen worden verkregen bij elk van de Domain Name Servers (DNS) of registrars. De DNS is een lijst met internetdomeinen en wordt beheerd door de Internet Assigned Numbers Authority (IANA). Domeinnamen kunnen ook worden geregistreerd via domeinregistratiediensten, die online te vinden zijn.

Domeinnamen worden gebruikt om webgebaseerde koppelingen tot stand te brengen. Ze worden ook gebruikt om IP-adressen toe te wijzen aan internetgebruikers. Er zijn verschillende factoren die de beslissing van een webmaster over de naam van een domein beïnvloeden. De belangrijkste zijn: de geografische locatie van de webmaster, de beschikbaarheid van ruimte, de beschikbare middelen en technische vereisten. Als u een webmaster bent, moet u zeker de tijd nemen om de verschillende opties te analyseren voordat u de juiste naam voor uw domein kiest.

Domeinnaam checken

Een domein naam check kan een tot veel dot-com-achtervoegsels of een tot veel dot-net-achtervoegsels hebben. Het dot-com-domein kan worden gebruikt voor websites met grafische gebruikersinterface (GDI) en webpublicatiemogelijkheden, terwijl het dot-net kan worden gebruikt voor websites die met HTML zijn ontwikkeld. U kunt bijvoorbeeld een dot-org-domein registreren voor een blog met nieuws, artikelen, foto’s en video’s.

Na het registreren van een domeinnaam, is het het beste om de naam in de publieke domeindatabase te houden en deze regelmatig te updaten. Het is ook raadzaam om backlinks naar uw website te maken om de positie in de zoekmachines te verbeteren en meer bezoekers te trekken.

Een goed domein moet gemakkelijk te onthouden en uit te spreken zijn. U kunt altijd het woordenboek van de webmaster raadplegen als u problemen heeft met een bepaalde domeinnaam. De domeinnaam moet voldoende ruimte hebben om alle belangrijke trefwoorden te bevatten, maar mag tegelijkertijd niet te lang zijn.

Populaire domeinnamen zijn vaak moeilijk te spellen en daarom worden ze vaak geregistreerd via domeinregistratiediensten. Domeinnaamregistratiediensten bieden gewoonlijk domeinregistratie per e-mail aan, dus u kunt een speciaal account gebruiken voor het registratieproces.